Udskriv

Tequilafremstilling

Sendt til Om TequilaClub Danmark

Tequilafremstilling

 
 • 109575340.HLI6buXO.SeleccionfinalDSC 7545
 • 109575343.pVdf6u1Q.SeleccionfinalDSC 7570Det tager 8-10 år for Agave planten at modne og blive anvendelig til fremstilling af tequila. Når agaven skønnes moden bliver den høstet. Høstningen foregår manuelt. Sjak af høstarbejdere - Jimadors - går fra plante til plante med en lang stang påmonteret et skarpt tallerkenformet blad. Bladet stikkes ind ved plantens bund og den skæres fri. Når planten er "nedlagt" skæres bladene fra og tilbage ligger piñaen, som den op til 20 kg tunge agavekrop kaldes.

Kernen (kaldet piña på grund af den store lighed med en ananas) hakkes i store stykker og dampkoges i ca. syv timer. Efter afkøling vaskes piñaen og skæres i små strimler, som presses for at udtrække saften. Denne saft tilsættes sukker og gær, inden blandingen gæres i store tanke i to-tre dage. Den gærede væske destilleres to gange i pot stills eller column stills. Destillatet lagres i kortere eller længere tid alt efter om det skal være blanco, reposado, anejo eller extra anejo. Der er naturligvis flere varianter til fremstillingen end den her beskrevne. 

 

 

Her er en fin lille video som illustrerer tequilaens fremstillingsproces.

 

Udskriv

Om TequilaClub Danmark

Sendt til Om TequilaClub Danmark

Om TequilaClub Danmark!

tequilaclub_logo.jpg

Formålet med Tequilaclub Danmark er at udbrede kendskabet til Tequila 100% Agave. Vi importerer, distribuerer, rådgiver, laver smagninger og deltager i diverse pr arrangementer for kvalitetsprodukter.

Tequila 100% agave: 

Er som navnet siger det rene Tequilaprodukt, altså 100% ægte Tequila fra den blå Agave. Tequila 100% Agave findes som Blanco, Reposado, Añejo og ekstra Añejo.

I løbet af de sidste 5 år har vi i Tequilaclub Danmark lavet rigtig mange tequilasmagninger. Dette gør vi både i samarbejde med cafe'er og forretninger, men også som firmaarrangementer, for klubber eller som private arrangementer. Det er glædeligt at vi kan registrere at flere og flere kender til god tequila og har lyst og mod på at smage mere. Så hvornår skal du være med til en tequilasmagning?

 

Udskriv

Velkommen til Tequilaclub Danmark!

Sendt til Om TequilaClub Danmark

Agavemark i Mexico

Mexicansk Agave plantage. Planten er en Blue agave Tequilana Weber som er den eneste plante, som ifølge Mexikansk lovgivning kan bruges til Tequilafremstilling.

Formålet med Tequilaclub Danmark er at udbrede kendskabet til Tequila 100% Agave. Tequila 100% Agave adskiller sig fra almindelig Tequila som følger:

Tequila 100% agave:

Er som navnet siger det rene Tequilaprodukt, altså 100% ægte Tequila fra den blå Agave. Tequila 100% Agave findes som Blanco, Reposado, Añejo og ekstra Añejo.

Tequilasmagning - tør du prøve?

I løbet af de sidste 7 år har vi i Tequilaclub Danmark lavet rigtig mange tequila smagninger. Dette gør vi både i samarbejde med cafe'er og forretninger, men også som firmaarrangementer, for klubber eller som private arrangementer. Det er glædeligt at vi kan registrere at flere og flere kender til god tequila og har lyst og mod på at smage mere. Så hvornår skal du være med til en tequilasmagning?

 • Firmaer
 • Personaleforeninger
 • Klubber
 • Foreninger
 • Loger
 • Private
 • Polterabend’s
 • Kursuscentre
 • Forretninger

Hvis du er i tvivl om hvilket arrangement du skal vælge så kontakt Tequilaclub Danmark, for at få en snak om dine ønsker så vi kan lave en smagning som passer ind i din verden.

Husk at tilmelde dig vores nyhedsbrev. Der vil vi løbende skrive lidt om nye aktiviteter og arrangementer.