Udskriv

Calle 23

Sendt til Tequilaleksikon - C

Calle23  er et 100 Agave tequilabrand.

Fremstilling:

Agaven til en Calle 23 koges langsomt i stålautoclaven i 7 timer, hvorefter temperaturen skrues ned de næste 3 timer for at sikre at agaven hjerte koges uden at plantens yderside brænder på. Fermentering Calle 23 bruger ståltanke og forskellige gærsorter for hver type tequila. En type gær for blanco og en anden for reposado. Calle 23 arbejder målrettet med varierede gærsorter og lagringstider for at give hver tequilatype sin egen og distinkte profil.

  • Blanco'en er således skabt med to forskellige gærsorter for at udkrystalliisere den sarte agavesmag.
  • Reposado'en har en gærsort til fælles med blanco'en og anejo'en og en gærsort som er udvalgt specielt til reposadoen for at fremhæve den let krydrede smag der hører en reposado til.
  • I enhver anejo er lagringen på træ en stor del af de smagskvaliteter der tilføres tequilaen. Her er det vigtigt at bibeholde de mest fremtrædende smagsnuancer der går igen i både reposadoen og blanco'en så man kan genkende produktet.

Destillering og lagring

Calle 23 Blanco bliver destillereret til ca 54% og tyndet op med kildevand til ca. 40%.

Calle 23 Reposado bliver destilleret til ca. 54% og lagret i whiskytønder (Jack Daniels og Heaven Hills) i ca. 8 måneder. Når reposadoen har nået sin optimale modenhed tyndes den op til ca. 40% og fyldes på flaske.

Calle 23 Anejo bliver destilleret til ca. 54% og lagret i whiskytønder (Jack Daniels og Heaven Hills) i ca. 16 måneder.

Når anejoen har nået sin optimale modenhed tyndes den op til ca. 40% og fyldes på flaske.


Om producenten af Calle 23

Sophie Decobecq blev født i Lille i det nordlige Frankrig, slutningen af ​​halvfjerdserne. Hun blev tidligt tiltrukket af biokemi og læste det faget på universitet. Med en eksamen i rygsækken tog hun til Mexico og blev hurtigt meget optaget af Tequila 100% agave og agaveforædling.  

I 2000 flyttede hun til Sydafrika, hvor hun var ansvarlig for produktionen af ​​den lokale spiritus lavet af afrikanske agaver. Her mødte hun Julio Bermejo, den amerikanske tequila-ambassadør, som blev en kær ven og som åbnede San Franciscos verden af barer og cocktailsafficionados for hende.  

I 2002 flyttede hun tilbage til Guadalajara, Mexico, hvor hun begyndte at komme ind i den maskuline verden af ​​tequila. I begyndelsen som rene konsulentarbejder. I 2003 begynder hun at få ideen til det der senere skal blive til Calle 23 og begynder at udse sig de ingredienser og den sammensætning som hun drømmer om.  

Sophie valgte højlandsagaver fra Jalisco, hvis frugtagtige og krydrede karakter appellerede til hende. Zapotlanejo bliver området hvor resten af processen kommer til at finde sted. Stor højde, med et varmt klima, blandet med nogle kraftige regnskyl især i regntiden, giver planterne en stor grad af sukker.   3 års hårdt arbejde og mange forsøg senere har hun sin egen tequila klar.

Calle 23 var klar i de 3 profiler af blanco, reposado og Añejo. Navnet "Calle 23" udspringer af et skilt Sophie Decobecq så på den anden side af gaden netop den dag hun følte sig klar til sige "Nu er min tequila færdig".